Akce: Doprava nad 1300 Kč ZDARMA.
media
media
media
Představujeme NIVKY, viniční trať kobylského katastru, kterou zdobí unikátní rozhledna nazvaná Stezka nad vinohrady. Druhá, nejméně rozsáhlá, viniční trať naší společnosti vznikla sloučením tratí s popisnými názvy: Nivky na studýnkou, Nivky u větřáka a Strášky horní.

Nivky se nachází na svahu s jihozápadní expozicí, půda je zde písčitohlinitá. Vedení vinice je střední, průměrná nadmořská výška je 315 m n. m. Na rozloze 7,5 ha se zde pěstují modré odrůdy révy:   Modrý Portugal jakostní víno odrůdové ,  Rulandské modré jakostní víno odrůdové ,  Cabernet Moravia pozdní sběr a na více jak 3,5 ha odrůda  Zweigetrebe pozdní sběr

Celou vinici Nivky, ale nejen ji si můžete prohlédnout z unikátní bezbariérové rozhledny Stezka nad vinohrady, která zdobí vinici od roku 2018. Rozhlédnete se zní přes celé Kobylí, uvidíte všechny ostatní naše viniční tratě, jako jsou Holý kopec, Sovinky, Dvořanky, Katovny, Světlý a U skalky. Ve větší vzdálenosti pak můžete dohlédnout na Pálavu i s Novomlýnskými nádržemi, kopec Hády nad jihomoravskou metropolí a ještě dále pak Karpaty a jižním směrem pak i vrcholky Alp – to když přeje počasí.

Vína z viniční tratě Nivky si aktuálně můžete vychutnat v tomto sortimentu:

 Zweigeltrebe pozdní sběr

 Zweigeltrebe Gallery

 Cabernet Moravia pozdní sběr

 Degustační sada s Cebernetem Moravia

Na zdraví s víny Víno z Kobylí

  • 01. listopad, 2021
  • Komentáře: 0

    Žádné komentáře

    Odpovědět

    Vaše e-mailová adresa nemůže být zveřejněna. Povinné položky jsou označeny*