Akce: Doprava nad 1300 Kč ZDARMA.
media

Dosažení vynikající kvality hroznů ve vinici velmi úzce souvisí také se zimním řezem révy vinné. Optimální kvalita hroznů závisí na mnoha faktorech, k nimž patří stanoviště, půda, podnebí, ročník, výnos, ošetřování vinice a zralost plodů. Sklizeň kvalitních hroznů v optimální zralosti a v dobrém zdravotním stavu je prvním krokem v produkci kvalitních vín. Řez se provádí v období vegetačního klidu, což je obvykle v zimě, kdy jsou hrozny posbírané a listy odpadlé. Zimní řez révy vinné je jednou z nejdůležitějších pracovních operací po sklizni hroznů. Je však také nejnákladnějším a časově nejnáročnějším pracovním úkonem. Řezem udržujeme optimální architekturu keře, zajišťujeme plodnost révy vinné ve vegetačním období a podporujeme produkci kvalitních hroznů. Existují různé způsoby a techniky řezu révy vinné, které se liší podle odrůdy, typu vinohradu a zeměpisného umístění. Řez révy vinné je jednou z nejdůležitějších pracovních operací po sklizni hroznů.

  • 10. březen, 2023
  • Komentáře: 0

    Žádné komentáře

    Odpovědět

    Vaše e-mailová adresa nemůže být zveřejněna. Povinné položky jsou označeny*