O víně
Původ není jednoznačný. Je třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou v České republice. Zrání je velmi pozdní. Víno má světle zelenou, po vyzrání nažloutlou barvu. Vůně i chuť je mírně angreštová, rybízová. Při zrání na vápenitých půdách připomíná kytici lučního kvítí.Doporučujeme podávat k moravským masovým specialitám, jemným paštikám a zejména ke sladkovodním rybám.Víno podáváme vychlazené na 9 - 10 °C.
Viniční tratě Kobylí
Vlastnosti
| Alkohol | 12 % obj. |
| Kyseliny | 5,3 g/l |
| Cukr | 7,7 g/l |
| Šarže | 207-24 |
| Barva vína | Bílé víno |
| Alergen | oxid siřičitý |
| Nealkoholické | ne |
| Výrobce/Plněno | PATRIA Kobylí, a.s. |
| Obec | Kobylí |
| Podoblast | Velkopavlovická |
| Oblast | Morava |
| Země původu | Česká republika |
| Kód | 043 |