O víně
Původ není jednoznačný. Je třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou v České republice. Zrání je velmi pozdní. Víno má světle zelenou, po vyzrání nažloutlou barvu. Vůně i chuť je mírně angreštová, rybízová. Při zrání na vápenitých půdách připomíná kytici lučního kvítí.Doporučujeme podávat k moravským masovým specialitám, jemným paštikám a zejména ke sladkovodním rybám.Víno podáváme vychlazené na 9 - 10 °C.
Viniční tratě Kobylí
Vlastnosti
| Alkohol | 12 % obj. | 
| Kyseliny | 5,3 g/l | 
| Cukr | 7,7 g/l | 
| Šarže | 207-24 | 
| Barva vína | Bílé víno | 
| Alergen | oxid siřičitý | 
| Nealkoholické | ne | 
| Výrobce/Plněno | PATRIA Kobylí, a.s. | 
| Obec | Kobylí | 
| Podoblast | Velkopavlovická | 
| Oblast | Morava | 
| Země původu | Česká republika | 
| Kód | 043 | 

 
				
		 
                 
									

-200x300.jpg) 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
					
					
					
					
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									 
									